Tinas julmustkyckling


Ingredienser 4 portioner:

500 g kycklingfilé
0,5 msk neutral matolja
2 dl crème fraiche, 5 procent
2 dl julmust
1 msk kinesisk soja
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk mald ingefära
1 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk salt
1 tsk pepparmix

Rostade grönsaker

Ingredienser:

1 röd paprika
1 gul paprika
250 g champinjoner
1 liten purjolök
1 stor röd lök
0,5 msk neutral olja

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar, bryn dem därefter på medelhög värme i olja i en stekpanna ca 6 minuter på varje sida.
3. Tillsätt fraiche, julmust, soja, buljongtärning, ingefära och rosmarin och blanda väl.
4. Låt småkoka i ca 10 minuter.
5. Hacka grönsakerna och lägg dem i en ugnssäker form.
6. Ringla över oljan och krydda med salt och pepparmix, blanda väl.
7. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Etiketter:,